Een veilige gids voor dementerende ouderen

29 maart 2024
Featured image for “Een veilige gids voor dementerende ouderen”

De uitdagingen van een ‘Open deuren beleid’

In Nederland geldt momenteel een ‘open deuren beleid’ in zorginstellingen, waarbij deuren niet meer gesloten mogen worden, zelfs niet voor dementerende ouderen. Dit beleid is bedoeld om een gevoel van vrijheid te bevorderen, maar het kan ook leiden tot bezorgdheid over de veiligheid van dementerende bewoners. Het is geen verrassing dat familieleden en verzorgers zich afvragen hoe ze hun dierbaren kunnen beschermen in deze situatie.

ICESCAN – Een betrouwbare beschermengel

Gelukkig biedt ICESCAN een oplossing voor dit dilemma. ICESCAN is een innovatieve en betrouwbare metgezel voor dementerende ouderen, zowel in zorginstellingen als daarbuiten. Het slimme accessoire, zoals een armbandje, kan cruciale informatie bevatten, zoals de naam van de persoon, medische geschiedenis, contactgegevens van familieleden en belangrijke zorginstructies.

Met ICESCAN kunnen zorgverleners snel en eenvoudig toegang krijgen tot deze gegevens door simpelweg hun smartphone dicht bij de ICESCAN te houden. Zelfs als de oudere bewoner verdwaald raakt, kan een behulpzame voorbijganger, hulpverlener of politieagent met een snelle scan de benodigde informatie oproepen om de persoon veilig en snel naar huis terug te brengen.

Gemoedsrust voor familieleden

Voor familieleden van dementerende ouderen biedt ICESCAN gemoedsrust. Het weten dat hun geliefde duidelijk geïdentificeerd is en dat belangrijke medische en contactinformatie binnen handbereik is, vermindert de angst en bezorgdheid die vaak gepaard gaan met dementie.

ICESCAN kan ook gebruikt worden wanneer de oudere tijdelijk buiten de zorginstelling verblijft. Bijvoorbeeld tijdens een dagje uit met het verzorgend personeel, familie of vrienden. Het risico van verlies of verwarring wordt drastisch verminderd door het dragen van de ICESCAN, waardoor iedereen met een gerust hart van het uitje kan genieten.

Zelfstandigheid met veiligheid

ICESCAN is niet alleen een beschermengel, maar bevordert ook de zelfstandigheid van dementerende ouderen. Het stelt hen in staat om bepaalde activiteiten te ondernemen, zoals wandelen in de tuin van de instelling, zonder dat dit ten koste gaat van hun veiligheid.

Het bieden van een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid terwijl hun veiligheid wordt gegarandeerd, is van onschatbare waarde voor het welzijn van dementerende ouderen en hun familieleden.

Conclusie

Met ICESCAN kunnen dementerende ouderen een nieuw hoofdstuk van veiligheid en vrijheid ervaren. In een wereld waar deuren open blijven, biedt ICESCAN de geruststelling dat hun veiligheid en welzijn nog steeds een prioriteit zijn.

ICESCAN is niet alleen een accessoire, maar een krachtig instrument dat het leven van dementerende ouderen en hun dierbaren verrijkt. Het opent de deuren naar een veiligere toekomst, waar vrijheid en bescherming hand in hand gaan. Laten we samen zorgen voor de veiligheid en het welzijn van onze dierbaren, met ICESCAN als betrouwbare gids in dit nieuwe hoofdstuk van hun leven. Bestel nu jouw ICESCAN!


Share: